Bakgrund

Hur det började

Selfcheck grundades 2018 av Niclas och Ulrica Björklund som då ägde och drev Lustigsgården bed & breakfast

Ulrica och Niclas hade en dröm om att få jobba tillsammans eftersom Niclas varit borta på sjön mycket när han jobbade som sjökapten. De hittade Lustigsgården, såg potentialen och slog till, sålde villan på Värmdö utanför Stockholm och flyttade upp till Rättvik 2013.

De har renoverat och utvecklat den anläggningen från 3 rum till 14 rum och till att vara en av de bästa i sin klass i regionen. I samband med renoveringen och utvecklingen av Lustigsgården och dess säkerhet har idén till Selfcheck växt fram. De tyckte det saknades ett bra system för att enkelt utföra egenkontroller, som t ex SBA, systematiska brandskyddsarbetet. Genom sina egna erfarenheter från att driva Lustigsgården samt Niclas tidigare erfarenhet som sjökapten med ansvar för säkerhetsarbete ombord på stora fartyg föddes idén till att göra ett digitalt verktyg för att underlätta SBA.

Systemet har sedan vidareutvecklas och är nu ett användarvänligt digitalt verktyg för alla typer av checklistor, besiktningsprotokoll, egenkontroller med mera.

2021 såldes Lustigsgården och nu är det full fokus på Selfcheck tillsammans med de övriga delägarna och några anställda.

 

Vill du veta mer om oss?

Hör av dig till någon av oss om du vill veta mer om vår resa från idé till där vi är idag.