Artikel
3 minuters läsning

Så här kan Selfcheck hjälpa dig att effektivisera och spara tid i dina dagliga rutiner

I dagens snabba arbetsmiljö är det viktigare än någonsin att ha smidiga och effektiva rutiner. Med Selfcheck kan du digitalisera och förenkla rutinmässiga inspektioner och egenkontroller för att spara tid och minska manuella arbetsmoment. Här är fem steg för hur du kan effektivisera dina dagliga rutiner med Selfcheck.

 

1. Skapa anpassade checklistor för alla dina behov

Att skapa checklistor i Selfcheck är snabbt och enkelt. Oavsett om du behöver dagliga, veckovisa eller månatliga kontroller kan du skapa checklistor som är skräddarsydda för just din verksamhet. Anpassa dem efter specifika avdelningar eller arbetsmoment så att alla har exakt vad de behöver för att arbeta effektivt.

2. Digitalisera och automatisera rapporteringen

Slipp manuell dokumentation och pappersarbete genom att använda Selfcheck för digital rapportering. När en inspektion är slutförd genererar Selfcheck automatiskt en rapport som kan delas med teamet direkt. Det sparar tid och minskar risken för fel, samtidigt som du alltid har uppdaterade rapporter till hands.

3. Använd QR-koder för snabb åtkomst till specifika checklistor

QR-koder gör det möjligt att snabbt och enkelt komma åt rätt checklistor för olika områden. Placera koderna strategiskt på plats, exempelvis vid maskiner eller specifika arbetsstationer, så att medarbetarna kan skanna dem och börja inspektionen direkt. Det sparar tid och minskar risken för missade steg i processen.

4. Effektivisera kommunikationen genom uppgiftsfördelning

Selfcheck gör det enkelt att tilldela avvikelser och hålla koll på vem som ansvarar för vad. Om något behöver åtgärdas kan du direkt i appen skapa en avvikelse och tilldela den till rätt person. Det gör att alla vet vad de ska göra och att inga uppgifter faller mellan stolarna, vilket bidrar till en smidigare arbetsprocess.

5. Få överblick och insikter för att förbättra processerna

Med Selfchecks rapporteringsfunktion får du en översikt över alla genomförda egenkontroller. Det ger dig möjlighet att identifiera områden där ni kan förbättra processerna ytterligare och spara ännu mer tid. Dessutom hjälper det dig att fatta mer informerade beslut som bidrar till bättre verksamhetsstyrning.

Kom igång med Selfcheck och optimera din verksamhet

Med Selfcheck får du inte bara ett verktyg för att hantera dina rutiner utan också för att effektivisera och förbättra dem. Boka en gratis demo idag och se hur Selfcheck kan hjälpa dig att spara tid, minska manuella moment och fokusera på det som verkligen räknas.